Csak erős idegzetűeknek! A muszlimok brutális középkori rituáléja! Patakokban folyik a vér! Videó!

Síita muszlim zarándokok százezrei árasztották el a vérükkel október elsején az iraki Karbala városát, az Ashura (Ásúrá) ünnep keretein belül, ahol Mohamed próféta unokájának meggyilkolásáról emlékeztek meg az egybegyűltek, meglehetősen hátborzongató módon. Késekkel, baltákkal vágják meg testrészeiket, ezzel fejezve ki tiszteletüket.

Síita muszlimok százezrei emlékeztek meg a 7.században brutálisan meggyilkolt Mohamed próféta unokájáról, egészen gyomorforgató módon. Láncokról lógó kardokkal, késekkel és baltákkal csapkodják magukat, vájnak mélyen bele egymás fejébe az “ünneplők. Gyermekeiket sem kímélik, a fiatalok ugyanúgy kapnak a “megemlékezés csodájából“.

Az Iszlám Állammal kollaborálva a szunnita muszlimok korábban már többször is megtámadták a megemlékezőket, ezt megelőzendő több mint 25 ezer iraki férfi állt a helyi biztonsági szervezetek szolgálatába, hogy védelmezze az amúgy szerintük teljesen békés esemény nyugalomban zajlását.

Az Ashura (Ásúrá) napja a Muharram tizedik napja az iszlám naptárban. A siiták gyásznapja, Mohamed próféta unokájának, Husszein ibn ‘Alī (626–680), illetve követői mártíromságának emléknapja. A megemlékezésre reagálva néhány vezető megpróbálkozott azzal, hogy lebeszélik a résztvevőket a vérontásról azzal érvelve, hogy negatív érzelmeket vált ki az emberekben, miközben néhány másik csoport arra bátorít, hogy továbbra is “adjanak vért” (itt feltehetőleg arról van szó, hogy folytassák a már hagyománnyá vált brutális vérengzést). Husszein lefejezése az iszlámot két részre szelte: síitákra és szunnitákra. A síiták támogatták Alit, Mohamed fogadott fiát, aki az iszlám negyedik vezetője volt. A hitszakadás akkor történt, amikor Ali Imám nem vált az iszlám közösség vezetőjévé Mohammed halála után. Miután Alit megölték 661-ben, a fő ellenfele Muawyia kalifa lett a vezér: Őt fia, Yazid követte de Ali fia Hussein úgy vélte, Yazid illegitim vezér. Ez eredményezte azt, hogy követőit mind lemészárolták a karbalai csatában, és ezért vált hagyománnyá ez a fajta mártírikus megemlékezés, amely szerintük az erőszak elleni harcot reprezentálja.

loading…

VIGYÁZAT, A KÉPEK FELKAVARÓAK LEHETNEK! 18+

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.