A magyar diákok embertelen kizsákmányolása zajlik! Egész Magyarország őrjöng!

 

Az alábbi írás futótűzként terjed Magyarországon:

Környezetemben több, az általános iskolát befejező gyermek kezdi meg idén tanulmányait különböző középiskolákban. Jómagam is tanítok középiskolásokat.

Hallgatom a szülőket, nézem az órarendeket, és elborzadok: legtöbbjüknek öt tanítási napból egyszer van hét (7) órája, a többin nyolc (8) és kilenc (9). KILENC!

Emberek, kormányzat! Nooooormális? ?

loading…

Nem kezdeném azzal, hogy annak idején a Steinmetzben jellemzően 6 óránk volt – nagy néha 7 -, mégis ember lett belőlünk, inkább pár ellenvetést mondanék:

– egy dolgozó ember munkaideje nyolc (8) óra, a diák az iskolai órák után még tanul, házi feladatot készít, azaz az órarendben leírtak csak egy részét képezik kötelező feladatainak. ARÁNYTALAN!

– 14-18 évesekről beszélünk. Ez még a tágan értelmezett gyermekkor! Miért és milyen jogon záratja le ezt bárki idejekorán? EMBERTELEN!

– És még mindig a 14-18 évesek. Életkori sajátosság a koncentráció képességének hiánya, a serdülő korral együtt járó fáradékonyság. Hogyan lenne képes többet teljesíteni, mint egy felnőtt ember. ÉSSZERŰTLEN!

– Állítólag “sportos nemzet” vagyunk. Ebbe a vízióba nem kevés közpénzt és egyéb erőforrást is invesztálunk. (Godnoljunk csak a “mindennapos testnevelés” bevezetésére az általános iskolákban, vagy a STADIONOKRA ? ). És ennek a nemzedéknek mikor jut majd ideje – és ereje – a sportra – mikor fognak majd FOCIZNI járni? -, a kikapcsolódásra, a rekreációra? Hétvégén éjszakába nyúló bulikon? (Vagy bármikor a hét közben elhanyagolva az iskolát?) EGÉSZSÉGTELEN, KONTRAPRODUKTÍV!

Miért van az, hogy 20-30 évvel ezelőtt még meg tudták szervezni a középiskolai oktatást heti 30-33 tanórával, ma pedig erre képtelenek?

Tudom, nem ma kezdődött folyamat ez, nem okolható érte csak ez a hatalom, azt viszont el kell mondani, hogy ha valahol kellett volna reform, úgy itt biztosan! Mégis nyoma sincs! … Mert ahogy sok más területen, úgy itt is volt más, fontosabb szempont, mint az EMBER.

Petrovai László

Pártállástól függetlenül, mindenkit közvetlenül, vagy közvetve érintő elgondolkodtató írás…

 

loading…

 

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.